Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeretetre születtünk

2010.02.24

 

 

 

"Szeretni születtem én... -
 
-ezt írta Szophoklész is...
 
e gondolatnak ott kellene égnie minden ember szívében...lelkében! Mert valamennyiünknek van bűnös és büntetlen cselekedete...
 
Kérdezem én, melyik könnyebb gyűlölni vagy szeretni?
 
A gyűlölet mérgez. Megmérgezi a lelket, megkeményíti a szívet, nem tudunk másokra tekintettel lenni, megbocsátani, másokat elfogadni... S ez a jelenség nagyon gyakori manapság.
 
Ezek a gondolatok egy blog kapcsán jutottak eszembe... Elégedetlenség, ami vezérel sok embert a gyűlölködésben...
 
Nézzük a szeretetet. A szeretet tisztítja a lelket, meglágyítja a szívet, mások érdekeit is figyelembe tudjuk venni. Képesek vagyunk megbocsátani...
 
Hát akkor mi a jobb gyűlölni vagy szeretni?
 
A gyűlölet vakká tesz. Nem engedi másban meglátni a jót. A gyűlölet elhomályosítja a tekintetünket, a másikban csak azt látjuk, hogy különbözik tőlünk. Nem látjuk az igazságot!
 
A szeretet fellebbenti szemünkről a fátyolt, meglátjuk a jót s felfedezzük a másság szépségét. Látjuk az igazságot. Nagyhatalom a szeretet. Jó, ha bennünk lakozik.
 
Csak az ember tud szeretni, csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... Minden ember ezt keresi, még az is, ki magának sem vallja be... A szeretet teszi az embert emberré."