Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angyalokról úgy általában

2010.02.23

Angyalok… Nézzük csak… Amennyiben Én most azt mondanám neked, hogy angyalok igen is vannak, vagy kinevetnél, vagy bamba szemekkel néznél rám, és magadban azt gondolnád, hogy bolond vagyok, vagy csendesen rám mosolyognál és odasúgnád: Tudom! Pedig nem is olyan elképzelhetetlen, hogy nem vagyunk egyedü.

Tisztázzuk először is magát a szót. Az angyal szó eredetileg egy atlantiszi szóösszetételből származik. Az Ang: élet, az El: Isten fénye. Ha ezeket tehát összeolvassuk: Életünk Isteni fénye, Élő Istenfény, vagy Életet adó isteni Fény.


Most pedig nézzünk magunkba egy kicsit. Mit is jelent számunkra ez a gyönyörű szó. Mondhatni, hogy teljesen biztos vagyok abban, hogy a szó hallatán többségünknek egy hatalmas, fényes, fehér, pelyhes szárnyakkal ellátott, nagyrészt emberi alak jut eszünkbe. Ekkor nem is tévedünk olyan sokat. Talán neked ezt jelenti. Az angyalok mindig olyanok, mint amilyennek a képzeletünk és a lelkünk közös erőbedobással megalkotják. Az angyalok nagyon különös lények. Mivel nem a fizikai síkon élnek, nem mondhatjuk rájuk, hogy testek, így alakjuk is meghatározhatatlan. Ezek a csodálatos lények mindig úgy jelennek meg, ahogy az illető elképzeli őket. A megtapasztalások szerint, van, aki egy tényleges formával, a tündérmesékben elképzelt szárnyakkal, van, aki egy fénycsóvaként, van, aki egy illattal, van, aki pedig egy halk csengő hanggal azonosítja be őket. Az angyalok mindig úgy jelennek meg, ahogy Te fel tudod fogni őket, ami hozzád a legközelebb áll érzékelés terén, és nem utolsósorban, amitől Te nem ijedsz meg. Ez azért fontos számukra, hiszen nem szeretnék, hogy ijedtedben kizárd őket az életedből. Gondolj csak bele. Mit szólnál ahhoz, ha az egyik pillanatban egy nagy fényes lény jelenne meg előtted, vagy ha valaki el kezdene veled beszélgetni a fejedben. Ne tagadd, hogy valószínűleg a szőr is felállna a hátadon. És persze, amilyen önző az Egód, azonnal kizárnád az angyali jelenéseket az életedből, puszta félelem miatt. Úgy érzem, ezek után abszolút érthető a viselkedésük, mely alapján nem jelennek meg mindenkinek, mindenhol, sablonos formában.

Most térjünk ki röviden arra, hogy honnan hallhatod, hogy angyalok léteznek. A Bibliában lépten-nyomon olvashatunk róluk. Gyakran olvasni, hogy megjelentek az emberek között. Nem mindig csak szeretetreméltó lényekként, hanem sokszor Isten harcos, hatalmas és félelmetes küldötteiként is. Most gondolkozzunk el azon, hogy honnan is erednek a róluk szóló legendák. Én személy szerint elképzelhetetlennek tartom, hogy valamely vallási fanatista, vagy akármely ember, üldögélt unalmában, és egyszer csak eszébe jutott a semmiből, hogy találjunk ki egy eddig nem ismert „fajt?, a neve legyen „Angyal?. Lehetetlen. Mint minden mendemondának, ennek is kell, hogy alapja legyen.

S bár Én biztos vagyok a létezésükben, nyitott ember létemre szívesen meghallgatom mások véleményét, és megpróbálok vele beszélgetni az alábbi témáról. Most igen, mondhatnám, hogy ekkor elkezdeném szórni az igét, és egykettőre mindenki biztos lesz az angyalok létezésében, de ennek nem tartom értelmét. Én elfogadom mindenkinek a véleményét, és hozzáállását. Szerintem azok az emberek, akiknek a sorsában meg van írva, hogy igenis kapcsolatba kerülnek ezen fantasztikus lényekkel, úgyis megtörténik velük, annak pedig értelmét nem látom, hogy valakit kioktassak, a saját álláspontomról, csak azért mert nem vagyok kompromisszumképes.

Én csak annyit szeretnék elérni a következő néhány cikkemmel, hogy Te szeretett olvasó, ha csak egy-két percig is, de szállj magadba és gondolkozz el azon, hogy puszta képzelgés lenne ez a sokak szerint csak képzelt álomvilág? Nem érzed azt, hogy talán valaki most is melletted őrködik?